Mis on mikroinverter?

Mikroinverter on seade, mis muudab päikesepaneelis toodetud alalisvoolu pinge koheselt vahelduvvooluks ehk me saame juba paneeli juurest 230V, mida saab koheselt kasutada kodumajapidamises. Päikesepaneelid ühendatakse otse mikroinverteriga, puudub tsentraalse inverteri vajadus. See annab ka eelise tuleohutuses, kuna mikroinverterid on võimalik kilbist välja lülitada ning sealne alalisvoolupinge ei ületa kunagi 60V. Lisaks töötab mikroinverter ka optimeerijana ehk ühe paneeli varju jäämine ei mõjuta teiste päikesepaneelide toodangut. Optimeerides saadakse parim tulemus, kui lülitatakse varjudega päikesepaneelid ahelast välja. Teisisõnu, iga päikesepaneel töötab teistest sõltumata ja tegevust saab jälgida reaalajas nii mobiiltelefoni äpis kui ka veebilehel.
Mikroinverteritel on mitmeid eeliseid võrreldes keskinverteritega, näiteks parem energiatõhusus, suurem vastupidavus varjutuste ja paneelide ebaühtlase kulumise suhtes, parem jälgimisvõimalus ja võimalus paigaldada paneelid erinevatesse suundadesse ja nurkadesse, suurem ohutus ja modulaarne disain, mis muudab süsteemi lihtsamaks hooldada ja laiendada.
Kokkuvõtteks: Mikroinverteritega päikesepark annab maksimaalse tulemuse madalaima hinna eest, kuna string-inverter koos optimeerijatega maksab kokkuvõttes alati rohkem. Mikroinverterid sobivad ainult elektrienergia koheseks tarbimiseks ja jäägi võrku tagasi müümiseks. Mikroinverteri lahendus ei toeta energia salvestamist.

Video (en)

5 kindlat eelist

  1. Tuleohutus - maksimaalne alalisvoolupinge 60V ja elektrivool 12A.
  2. Optimeerijad - optimeerimisliides on juba sisse ehitatud. Parem tulemus varjulises kohas.
  3. Hind - mikroinverter maksab alati vähem kui inverter + optimeerija !
  4. Laiendamine - süsteemi saab alati muretult laiendada, kuna kaabeldus on 230V.
  5. Monitooring - igat paneeli saab eraldi monitoorida ja tootlikust jälgida.

Mikroinvertereid on erinevate sisendite hulgaga. On ühe, kahe ja nelja sisendiga.

Tutvu mikroinverteritega

NB! Kasutades mikroinvertereid, puudub vajadus ja võimalus teha DC mõõtmisi ning ei nõuta ka elektripaigaldise auditit.

TSUN mikroinverte tootja

TSUN firmal on Saksa kvaliteedi juhtimissüsteem. TSUN on kaubamärk, mis on kõrge kvaliteediga mikroinverterite tootja. TSUN toodete kasutamine tasub kiiremini ära, kuna need on efektiivsed ja kestavad kaua. Standard garantii on 12 aastat. Tooted sobivad elamu- ja äripindadele. TSUNil on tugev meeskond, kellel on rohkem kui 10-aastane kogemus globaalses fotoelektrilises tööstuses. Meeskonnal on head teadmised globaalsest turust ning teadus- ja arendustegevusest. Meeskond koosneb inseneridest ja ekspertidest. TSUN on kindel teenuste ning lahenduste pakkuja ülemaailmsel turul. TSUN teenused on kasutajasõbralikud ja lahendused on tõhusad.

TSUN mikroinverterid on Elektrilevi poolt heaks kiidetud ja töötavad vastavalt Eestis kehtestatud seadustele. Võrguinverterite nimekiri.

Mis maksab?

Kiireim viis hinna saamiseks on kasutada meie päikesepaneelide kalkulaatorit. Kalkulaator annab täpse hinna orientiiri. Ka maaparkide rajamisel saab ja on mõistlik kasutada mikroinvertereid, kuna paneelidele tekkivad varjud ja paneelide jälgimine on kindlasti teema.   

Suuremate arenduste puhul ootame Teid meie juurde konsultatsioonile.

TSUN mikroinverteritest

TSUN mikroinverterid on väikesed seadmed, mis muudavad päikesepaneelid efektiivsemaks. Need paigaldatakse paneelide alla ja muundavad vahelduvvoolu alalisvooluks, mis võimaldab neid kasutada olemas olevas elektrivõrgus.

Mikroinverterite abil saab iga paneeli toodetud energiat paremini jälgida ja optimeerida, mis suurendab päikesepaneelide üldist tõhusust. Samuti aitavad need vältida energia kadusid, mis võivad tekkida juhul, kui paneelid on erineva vanuse, orientatsiooni või varju tõttu erineva tootlikkusega.

TSUN mikroinverteritel on ka mitmeid eeliseid võrreldes traditsiooniliste stringinverteritega. Kuna mikroinverterid paigaldatakse iga paneeli alla, siis tõrked või probleemid mõjutavad vaid ühte paneeli, mitte kogu süsteemi. Samuti suurendavad mikroinverterid turvalisust, kuna nad võimaldavad elektritootmise kontrolli igal paneelil eraldi.

Kokkuvõttes on TSUN mikroinverter tõhus ja usaldusväärne, mis aitab päikesepaneelide kasutamist optimeerida ning suurendada nende üldist tõhusust. Need on lihtsalt paigaldatavad ja tagavad elektritootmise turvalisuse, mistõttu on need ideaalne valik nii eramajadele kui ka suurematele ärihoonetele.

Päikesepaneelide optimeerijad

Mikroinverterid töötavad ka optimeerijatena.
Selle kohta loe lähemalt optimeerjate peatükis

Meie veebisait kasutab küpsiseid parema kasutuskogemuse võimaldamiseks

Luba kõik küpsised

Loe lisaks: Isikuandmete töötlemine